Twitterissä keskustellaan tapaturmista perjantaina 13.8.2021

Suomalaisille tapahtuu vuosittain noin 1,5 miljoonaa tapaturmaa. Alkoholilla on usein osuutta asiaan, sillä humalahakuinen juominen lisää tapaturmia – päihtyneelle sattuu ja tapahtuu todennäköisemmin. Kyse ei ole pikkujutusta, sillä tapaturmat ovat merkittävä kansanterveysongelma ja neljänneksi yleisin kuolinsyy Suomessa.

Tapaturmapäivän twitter-chatissa kiinnitetään huomiota tapaturmiin ja alkoholin vaikutukseen tapaturmien synnyssä, sekä kerätään konkreettisia ehdotuksia tapaturmien vähentämiseksi. Keskustelun isännöi Suomen Punainen Risti ja mukana ovat muun muassa Liikenneturva, SUH, SPEK, EHYT ja Työturvallisuuskeskus.

Kutsumme myös sinut mukaan keskusteluun! Keskusteluun osallistuminen on helppoa – voit valmistella vastauksiasi etukäteen ao. kysymysten mukaan. Voit myös osallistua chatiin vastaamalla muiden osallistujien keskustelunavauksiin ja kysymyksiin.

Twitter-chatissa keskustellaan näistä kysymyksistä:

1. Alkoholi lisää tapaturma-alttiutta. Miksi näin? #tapaturmachat
2. Vuonna 2019 tapaturmaisesti kuolleista 16% oli päihteiden vaikutuksen alaisena, suurin osa alkoholin. Pitäisikö tästä huolestua? #tapaturmachat
3. Rattijuopumustapauksissa kuolleista kolmannes ja loukkaantuneista 44% oli varsin nuoria: 15-24-vuotiaita. Mitä ajatuksia tämä herättää? #tapaturmachat
4. Suomessa alkoholin käyttöön liittyviä tapaturmia tapahtuu enemmän kuin Euroopassa keskimäärin. Mikä meitä suomalaisia vaivaa? #tapaturmachat
5. Työpaikkojen turvallisuusohjeet ja -käytännöt ovat tehokas tapa ehkäistä tapaturmia. Kerro esimerkki hyvästä työturvallisuuskäytännöstä, jota voisi soveltaa vapaa-aikaan? #tapaturmachat
6. Miten tapaturmia voi ehkäistä? Kenen vastuulla tämä on? #tapaturmachat

Keskusteluun osallistuminen on helppoa

• Tapaturmien ehkäisyverkosto tviittaa tililtä @tapaturmapaiva tunnisteella #tapaturmachat perjantaina 13.8.2021 klo 12–13.
• Keskustelun runkona toimivat yllä olevat kysymykset, jotka @tapaturmapaiva twiittaa tässä järjestyksessä chatin aikana. Voit valmistautua keskusteluun ennakkoon.
• Osallistuminen keskusteluun on helppoa! Tviittaa näkemyksesi omalta tililtäsi ja käytä tviitissäsi tunnistetta #tapaturmachat.
• Lähetä vain yksi kommentti kerrallaan. Lisää tviitin alkuun kysymyksen numero (Esimerkki: V1: xxxx. #tapaturmachat). Voit myös kommentoida vapaasti muiden tviittaajien keskustelunavauksia. Muista käyttää aihetunnistetta.
• Keskustelun seuraaminen onnistuu suoraan Twitterissä hakemalla tunnistetta #tapaturmachat tai kirjautumalla Tweetchatiin http://tweetchat.com/ Twitter-tunnuksillasi ja hakemalla tunnistetta #tapaturmachat.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Lisätietoa chatista:

Laura Rauhala, Viestintätoimisto Drum, laura.rauhala@drum.fi