Kylpyhuone

kylpyhuoneen lattian kuivaus

Suihkutilan suurin vaara on liukastuminen ja kaatuminen. Märät lattiat kannattaa aina kuivata suihkun jälkeen liukkauden välttämiseksi.

Liukastuminen on yleinen kotitapaturma

Kylpyhuoneen lattia on erityisen liukas märkänä ja edellyttää varovaisuutta. Liukastamaton materiaali kylpyhuoneen lattialle on karhea muovimatto, karhea laatta tai pienikokoinen keraaminen laatta. Mikäli lattia on kuitenkin tehty muusta materiaalista, sen voi saada vähemmän liukkaaksi. Liukkaalla lattialla kumimatto lisää pitoa. Suihkutiloihin on myös erityisiä amme- ja liukuestemattoja.

Liukkaan lattian voi käsitellä tarkoitusta varten hankittavalla liukkaudenpoistoaineella, jota saa muun muassa rautakaupoista. Lattian kitkakertoimen on tarkoitus kasvaa moninkertaiseksi käsittelyn ansiosta. Liukkaudenpoistoaineet sopivat kaikille kivipohjaisille materiaaleille, esimerkiksi laatoille, kaakeleille, marmorille ja kylpyammeen posliinille.

Seinään kiinnitetty kääntötuoli saattaa olla tarkoituksenmukainen suihkutiloissa etenkin asunnoissa, joissa asuu ikääntyneitä ihmisiä

Termostaattihana suojaa palovammoilta

Kuuma vesi aiheuttaa lukuisia palovammoja vuodessa. Veden ei tarvitse olla kiehuvaa vahingoittaakseen: jo hanasta tuleva kuuma vesi voi olla iholle joutuessaan vahingollista etenkin lapsille. Vakava palovamma syntyy pikkulapselle herkemmin kuin aikuiselle lapsen pienemmän koon vuoksi. Lisäksi se, että lapsi ei välttämättä ymmärrä palovamman vakavuutta, aiheuttaa vaaratilanteita, kun lapsi ei osaa toimia oikein loukkaannuttuaan. Termostaatti- ja turvahanat kotona pienentävät palovammojen riskiä.

Hana, jonka runko ei kuumene ulkopinnaltaan, on turvallisin vaihtoehto lapsiperheissä. Vesihanan turvanuppi puolestaan varmistaa, ettei veden lämpötilaa säädetä vahingossa liian kuumaksi. Mikäli matkailet maissa, joissa käytetään kaksiotehanoja termostaattihanojen sijasta, muista selittää hanojen käyttö ja turvallisuusriskit lapsille.

Pesukoneen vesiletkun hana on hyvä pitää suljettuna aina kun konetta ei käytetä.

 

Lue lisää aiheesta