Kylpyhuone

Suihkutilan suurin vaara on liukastuminen ja kaatuminen. Märät lattiat kannattaa aina kuivata suihkun jälkeen liukkauden välttämiseksi.

Liukastuminen on yleinen kotitapaturma

Kylpyhuoneen lattia on erityisen liukas märkänä ja edellyttää varovaisuutta. Liukastamaton materiaali kylpyhuoneen lattialle on karhea muovimatto, karhea laatta tai pienikokoinen keraaminen laatta. Mikäli lattia on kuitenkin tehty muusta materiaalista, sen voi saada vähemmän liukkaaksi. Liukkaalla lattialla kumimatto lisää pitoa. Suihkutiloihin on myös erityisiä amme- ja liukuestemattoja.

Liukastumisen ehkäisyssä tukikahva suihkutilan seinässä on hyvä ratkaisu.

Liukkaan lattian voi käsitellä tarkoitusta varten hankittavalla liukkaudenpoistoaineella, jota saa muun muassa rautakaupoista. Lattian kitkakertoimen on tarkoitus kasvaa moninkertaiseksi käsittelyn ansiosta. Liukkaudenpoistoaineet sopivat kaikille kivipohjaisille materiaaleille, esimerkiksi laatoille, kaakeleille, marmorille ja kylpyammeen posliinille.

Seinään kiinnitetty kääntötuoli saattaa olla tarkoituksenmukainen suihkutiloissa etenkin asunnoissa, joissa asuu ikääntyneitä ihmisiä.

Termostaattihana suojaa palovammoilta

Kuuma vesi aiheuttaa lukuisia palovammoja vuodessa. Veden ei tarvitse olla kiehuvaa vahingoittaakseen: jo hanasta tuleva kuuma vesi voi olla iholle joutuessaan vahingollista etenkin lapsille.

Vakava palovamma syntyy pikkulapselle herkemmin kuin aikuiselle lapsen pienemmän koon vuoksi. Lisäksi se, että lapsi ei välttämättä ymmärrä palovamman vakavuutta, aiheuttaa se vaaratilanteita, kun lapsi ei osaa toimia oikein loukkaannuttuaan. Termostaatti- ja turvahanat kotona pienentävät palovammojen riskiä.

Hana, jonka runko ei kuumene ulkopinnaltaan, on turvallisin vaihtoehto lapsiperheissä. Vesihanan turvanuppi puolestaan varmistaa, ettei veden lämpötilaa säädetä vahingossa liian kuumaksi. Mikäli matkailet maissa, joissa käytetään kaksiotehanoja termostaattihanojen sijasta, muista selittää hanojen käyttö ja turvallisuusriskit lapsille.

Pesukoneen vesiletkun hana on hyvä pitää suljettuna aina kun konetta ei käytetä.

Lue lisää

  • Kaatuminen ja liukastuminen

    Suurin osa koti- ja vapaa-ajan tapaturmista on kaatumisia tai matalalta putoamisia. Kaatumisia sattuu kaiken ikäisille, mutta kaatumisen riski sekä seurauksien vakavuus kasvavat iän mukana.

  • Turvallisuustestit

    Kodin, mökin ja lasten turvallisuutta voi parantaa jo pienillä muutoksilla. Turvallisuuden tarkistuslistojen avulla voit selvittää, kuinka turvallinen sinun ympäristösi on. Voit myös jakaa testien tuloksia sosiaalisessa mediassa.

Voitko hyödyntää tämä sivun tietoja?

Anna palautetta

Tällä lomakkeella voit antaa meille palautetta.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
© Kotitapaturma.fi