Tapaturmien ehkäisytyön koulutukset

Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisy on haasteellista, koska tapaturmat tapahtuvat henkilön kotona tai sen välittömässä läheisyydessä. Tyypillisimmät kotitapaturmat ovat kaatumiset, liukastumiset ja matalalta putoamiset. Tapaturmien ehkäisyverkosto on kehittänyt koulutuskokonaisuuden koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisystä.

Koulutusten tarkoituksena on lisätä tietoa tapaturmien ehkäisystä ja antaa vinkkejä turvallisempaan arkeen. Arjen turvatunti -verkkokoulutus on suoritettavissa milloin ja missä vain, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Turvakoutsi-valmennus on noin kuuden tunnin koulutus, jossa osallistujat saavat tietoa tapaturmien ehkäisystä ja taitoja tapaturma-aiheisten turvallisuusinfojen järjestämiseen.

Arjen turvatunti -verkkokoulutus

Arjen turvatunti sopii kaikille koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisystä kiinnostuneille. Turvatunnilla käsitellään jokaiselle hyödyllisiä ja tärkeitä tapaturmien ehkäisyn asioita. Arjen turvatunti koostuu kuudesta osiosta, jotka sisältävät tekstiä, videoita sekä harjoitustehtäviä. Lopussa pääset suunnittelemaan oman turvatekosi.

Verkkokoulutus kestää noin tunnin ja sitä varten tarvitset internetyhteydellä varustetun laitteen. Voit suorittaa sen yhdellä kerralla tai tehdä sen osissa. Verkkokoulutus on ilmainen eikä sido sinua mihinkään toimintaan, mutta se tarjoaa halukkaille mahdollisuuden jatkaa Tapaturmien ehkäisyverkoston Turvakoutsi-toimintaan.

Kuva: Mikko Vähäniitty / Suomen Punainen Risti

Arjen turvatunnin sisällöt:

Koti- ja vapaa-ajan tapaturmat Suomessa

Kaatumistapaturmat

Paloturvallisuus

Vesiturvallisuus

Myrkytystapaturmat

Kodin turvallisuus

 

KLIKKAA TÄSTÄ, NIIN PÄÄSET SUORITTAMAAN ARJEN TURVATUNTIA!

 

Turvakoutsi-valmennus

Valmennus soveltuu hyvin sosiaalipalvelun, terveyden edistämisen toimijoille ja kaikille muille aiheesta kiinnostuneille. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita.  Osallistuja saa valmennuksessa tietoa tapaturmien ehkäisystä sekä materiaalia ja menetelmiä kodin turvallisuusaiheisten tilaisuuksien järjestämiseen. Valmennukseen osallistujan toivotaan osallistuvan kodin turvallisuuden edistämiseen esimerkiksi toteuttamalla infoja tai tapahtumia.

Kuva: Samuli Raappana / Suomen Punainen Risti

Sisällöt

Koti- ja vapaa-ajan tapaturmat

Turvakoutsina toimiminen

Turvallisuusinfot

 

Turvakoutsi-valmennus on kuuden tunnin koulutus, joka soveltuu hyvin sosiaalipalvelun, terveyden edistämisen toimijoille ja kaikille muille aiheesta kiinnostuneille. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita.

Seuraava Turvakoutsi-valmennus järjestetään huhtikuussa 2024: 8.4. klo 17-20.00 ja 15.4. klo 17-20.00.

Koulutus sisältää kaksi eri webinaarikertaa. Turvakoutsi-valmennuksen suorittaminen edellyttää osallistumista molempiin webinaarikertoihin. Koulutus järjestetään Teamsissa ja se toteutuu jos osallistujia on vähintään 8. 

Ilmoittaudu koulutukseen täältä.