Sinustako kodin Turvakoutsi?

Turvakoutsi-valmennuksessa käsitellään eri koti- ja vapaa-ajan tapaturmatyyppejä ja niiden ehkäisyä. Valmennuksesta osallistuja saa käyttöönsä materiaalia ja menetelmiä kodin turvallisuusaiheisten tilaisuuksien järjestämiseen. Valmennukseen osallistujan toivotaan osallistuvan kodin turvallisuuden edistämiseen esimerkiksi toteuttamalla infoja tai tapahtumia.

Turvakoutsien valmennus kuuluu Punaisen Ristin koordinoimaan Tapaturmien ehkäisyverkoston työhön ja on yksi keinoista pyrkiä viemään tietotta väestölle koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisystä. Tällä hetkellä valmennuksen käyneitä on jo yli 100.

Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisy on haasteellista, koska tapaturmat tapahtuvat henkilön kotona tai sen välittömässä läheisyydessä. Tyypillisimmät kotitapaturmat ovat kaatumiset, liukastumiset ja matalalta putoamiset. Tehokkaampaa vaikuttamista tapaturmien ehkäisyyn on haettu kehitetystä Turvakoutsi-valmennuksesta. Siinä ideana on, että osallistuja saa lisätietoa eri tapaturmiin yhteydessä olevista tekijöistä ja siitä, miten niitä voidaan ehkäistä.

Haluatko edistää kodin turvallisuutta omassa tai läheistesi kodissa, organisaatiossasi tai vapaaehtois-toiminnassa? Oletko kiinnostunut ryhmien ohjaamisesta ”koutsauksesta” turvallisuusasioissa? Osallistu kodin turvallisuusvalmennukseen, jonka aiheena on koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisy.

Tavoitteet ja sisältö

Valmennuksesta saat käyttöösi materiaalia ja menetelmiä kodin turvallisuus-aiheisten tilaisuuksien järjestämiseen. Valmennukseen osallistujan toivotaan osallistuvan kodin turvallisuuden edistämiseen esimerkiksi toteuttamalla info-ja tai tapahtumia. Turvakoutsi -tilaisuuksien teemoja voivat olla esimerkiksi:

kaatumisen ehkäisy ikääntyneille
pysy pystyssä liukkailla keleillä
turvallinen koti, kodin turvavälineitä
hukkumistapaturmien ehkäisy

Tulevat valmennukset

Tiistaina 1.9 klo 17-20.00. Valmennus toteutetaan webinaarina, Teamsilla.

Ilmoittautuminen 27.8. mennessä: Ilmoittaudu webinaariin tästä!