Mikä on Tapaturmapäivä?

Tapaturmapäivä kiinnittää vuosittain kaikkien suomalaisten huomion tapaturmiin ja niiden ehkäisyyn. Suomessa sattuu vuosittain yli miljoona tapaturmaa. Suurin osa niistä olisi ennakolta ehkäistävissä. Tapaturmapäivän kaltaiselle kampanjalle on siis yhteiskunnallinen tilaus. Seuraavaa Tapaturmapäivää vietetään perjantaina 13.5.2016 teemalla Hopulle loppu – kiireen vaikutus tapaturmien syntyyn kotona, töissä ja liikenteessä.

Tapaturmia vastaan jo yli 20 vuotta

Tapaturmapäivää on vietetty vuodesta 1995, aina vuoden jonain perjantaina 13. päivä. Alusta asti päivän tavoitteena on ollut kiinnittää kansalaisten huomio keinoihin, joilla jokapäiväisiä vaaratilanteita voi välttää.

Tapaturmapäivä edistää useiden eri tapaturmien torjunnan parissa työskentelevien tahojen yhteistyötä. Torjuntatyössä asiakas – kansalainen – on kaikille yhteinen. Sattuu mitä tahansa, kysymys on samasta ihmisestä, ja hänellä on vain yksi henki.

Tapaturmapäivä-kampanjan sisällöstä vastaa Tapaturmayhteistyöryhmä, jonka puhenjohtaja on sosiaali- ja terveysministeriö. Kampanjan toteutuksesta vastaa viestintäryhmä, jota Suomen Punainen Risti koordinoi. Vuodesta 2016 alkaen Tapaturmapäivä toteutetaan osana Suomen Punaisen Ristin Koti- ja vapaa-ajantapaturmien ehkäsyhanketta. Raha-automaattiyhdistys tukee hanketta.

Lisätietoja:
Tiina Tikkanen, Suomen Punainen Risti
tiina.tikkanen@redcross.fi
p. 020 701 2178